Китайският премиер Ли Къцян пристигна днес в град Ухан, епицентър

...
Китайският премиер Ли Къцян пристигна днес в град Ухан, епицентър
Коментари Харесай

Китайският премиер пристигна в Ухан

Китайският министър председател Ли Къцян дойде през днешния ден в град Ухан, епицентър на епидемията от новия ковид, който умъртви 80 души и болести над 2700 в цялата страна, оповестиха Ройтерс и Франс прес, като се позоваваха на изказване на държавното управление.

Ли Къцян ще се запознае на място с напъните на локалните управляващи за битка с епидемията . Той ще посети лечебни заведения, където са настанени инфектираните, ще беседва с пациенти и медицинския състав.

Това е първата аудиенция на върховен представител на комунистическия режим в града от експлоадирането на епидемията в края на предходната година, отбелязва Агенция Франс Прес.

Китайските управляващи ще изпратят 959 медицински екипи от други провинции в Ухан, с цел да оказват помощ на сътрудниците си на място, които изнемогват в препълнените с пациенти лечебни заведения, заяви ДПА.

Правителството на Китай е заделило 300 милиона юана (43,5 милиона долара) за битка с ковид в град Ухан и централната провинция Хубей, заяви през днешния ден китайската телевизия, представена от ТАСС. Средствата ще бъдат употребявани за строителството на две лечебни заведения за болните от пневмония, както и за пазаруването на особено здравно съоръжение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР