Китайският пратеник в ООН предупреди за търговските преговори с Вашингтон,

...
Китайският пратеник в ООН предупреди за търговските преговори с Вашингтон,
Коментари Харесай

Китай предупреди САЩ и ООН, че критиките за уйгурите са вредни

Китайският делегат в Организация на обединените нации предизвести за комерсиалните договаряния с Вашингтон, откакто Съединени американски щати се причислиха към други 22 страни в Организация на обединените нации с рецензии към Пекин поради задържането на етнически уйгури и други мюсюлмани, само че е подсилен от 54 страни, оповестява " Гардиън ".

Китай е необятно осъждан за основаването на лагери в западния район на Синдзян, които разказва като " центрове за професионално образование ", за битка с екстремизма и да се дадат на хората нови умения. Организация на обединените нации разяснява, че най-малко милион уйгури и други мюсюлмани са арестувани .

Въпреки това китайският дипломат в Организация на обединените нации Жан Юн съобщи: " Трудно е да си представим, че от една страна се опитваш да търсиш комерсиална договорка, въпреки това използваш всевъзможни въпроси , изключително въпроси, свързани с правата на индивида, с цел да обвиняваш други . "
 Китай осъжда глобите на Съединени американски щати против компании поради уйгурите
Китай осъжда глобите на Съединени американски щати против компании поради уйгурите

Съветва американците да спрат да се бъркат във вътрешни работи и непознати ползи

Той добавя, че е имало " прогрес " в комерсиалните договаряния , само че по отношение на рецензиите на Съединени американски щати : " Не мисля, че е потребно за положително решение на въпроса с комерсиалните договаряния. "

Жан дефинира обвиняванията против Пекин като неоснователни и " груба интервенция във вътрешните работи на Китай и умишлената провокация ".

Американските и китайските договарящи работят за довеждане докрай на текст а на краткотрайно комерсиално съглашение сред Тръмп и Си Дзинпин, което би трябвало да бъде подписано на срещата на върха за Азиатско-Тихоокеанския стопански конгрес за съдействие в Чили, започващ на 16 ноември.

Служител на американската администрация съобщи, че може да не приключат в точния момент за сключване в Чили , само че това не значи, че съглашението отпада.
 Китай скастри Европейския парламент, връчил премията
Китай скастри Европейския парламент, връчил премията " Сахаров " на " терорист "

Връчването на премията на Тохти било " проблематично "

На въпрос дали изказването, критикуващо Китай, може да повлияе на комерсиалните договаряния, Кели Крафт, посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации , отговори: " Бих застанала тук без значение дали е Китай или който и да е , където и да има нарушавания на правата на индивида, ние ще сме тук в отбрана на страдащите . "

Британският дипломат в Организация на обединените нации Карън Пиърс показа взаимно изказване пред комисията по правата на индивида на Общото заседание на Организация на обединените нации от 23 страни , в това число Съединени американски щати, Австралия, Канада, Франция, Германия, Япония, Холандия, Нова Зеландия, Норвегия и Швеция .

" Призоваваме китайското държавно управление да съблюдава своите национални закони и интернационалните отговорности и задължения за ценене на правата на индивида, в това число свободата на религията или убежденията, в Синдзян и в цялостен Китай ", добавя Пиърс.

Групата от страни желае от Китай незабавно използване на рекомендации от самостоятелни специалисти на Организация на обединените нации по отношение на обстановката в Синдзян, " в това число посредством възпиране от случайно задържане на уйгури и членове на други мюсюлмански общности ".

Освен това те приканиха страните да не изпращат назад бежанци или търсещи леговище, в случай че са застрашени от гонене .
 Китай: Пенс е нахален, речта му е цялостна с неистини и предубеждения
Китай: Пенс е нахален, речта му е цялостна с неистини и предубеждения

Съединени американски щати да си гледат личните проблеми, моралът и доверието от дълго време са изчезнали

Отделно посланикът на Беларус в Организация на обединените нации Валентин Рибаков се обърна към комисията от името на 54 страни , в това число Китай, Пакистан, Русия, Египет, Боливия, Демократична република Конго и Сърбия.

Той похвали уважението и отбраната на правата на Пекин , до момента в който се бори с тероризма и дерадикализацията в Синдзян, и задължението за неприкритост и бистрота, като кани дипломати, публицисти и чиновници в района.

" Сега, сигурността и сигурността се върнаха в Синдзян и главните права на хората от всички етнически групи там са предпазени. Ние приветстваме забележителните достижения на Китай в региона на правата на индивида ", изяснява Рибаков.

" Защитавай достойнството на Китай ": Пекин оповести нови насоки за морал на поданиците

Зове поданиците да бъдат почтени и учтиви и да бъдат цивилизовани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР