Китайският посланик в Европейския съюз Фу Цун обясни, че не

...
Китайският посланик в Европейския съюз Фу Цун обясни, че не
Коментари Харесай

Китай не изключи подкрепа за връщане на Крим и Донбас на Украйна

Китайският дипломат в Европейския съюз Фу Цун изясни, че не вижда за какво Китай не би могъл да поддържа задачите на Украйна да си върне териториалната целокупност от 1991 година, с други думи отпреди анексирането на Кримския полуостров от Русия.

Този коментар е от на Фу с " Ал Джазира " и няколко други медии. На въпроса дали би подкрепил сходно искане, той припомня за поддръжката на Китай за териториалната целокупност на всички страни и изяснява: " Не виждам за какво не. " Едновременно с това упорства, че има " исторически въпроси ", които би трябвало да се разрешат от двете страни.

Коментарите на Фу, разграничаващи Китай от Русия или, зачестяват в последните няколко месеца, откакто Китай направи опит за дипломация за прекъсване на войната в Украйна. През април той даже.

За Русия връщането на територии е алена линия и Кремъл упорства, че оповестените за анексирани напълно или отчасти четири източно- и южноукраински области (в Донбас и Южна Украйна) е алена линия и те вечно ще останат част от страната.

Китайските пратеници в същото време не приказват на един глас в Европа: посланикът във Франция даде през април скандално изявление,.

 Китай: Не поддържаме Русия в Украйна, Китай: Не поддържаме Русия в Украйна, " безгранично другарство " е единствено фраза

Едновременно с това, оттатък думите на Фу, Китай рядко разяснява анексирането на украински територии от Русия, отбелязва " Ал Джазира ". Посланикът пази пред малкия екран позицията на страната си (която е " за " териториалната целокупност на Украйна, само че показва непосредственост с Русия) и я назовава " доста ясна " - апели за мир и сядане на масата за договаряния. ю

Той разисква и връзките с Европейския съюз, охладнели около войната. Миналата седмица китайският министър председател Ли Цян за първи път посети Европа, откогато встъпи в служба, и чу апели Пекин да втвърди метода към Москва. Междувременно ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен смекчи тона и изиска " понижаване на риска ", а не обособяване, в икономическите връзки с Китай.

 Специалният делегат на Китай за Украйна е някогашният дипломат в Москва Специалният делегат на Китай за Украйна е някогашният дипломат в Москва

Фу изяснява за катарската телевизия, че разбирал упоритостите на Европейски Съюз за устойчива на разтърсвания верига на доставки, само че блокът не бивало да " смесва икономическата сигурност с националната сигурност, като това наранява свободната търговия ".

Изразява паника от предложенията на комисията за изключване на " Хуауей " и ZTE от 5G мрежите, отправени този месец. " Няма доказателства, че те вредят на киберсигурността и съгласно нас тези безпочвени обвинявания са срещу духа на честната игра и справедливата конкуренция, в които Европа претендира, че е първенец. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР