Китайският милиардер Уанг Ян Лин някога се хвалеше със своята

...
Китайският милиардер Уанг Ян Лин някога се хвалеше със своята
Коментари Харесай

Китайският милиардер, който разпродава глобалната си империя

Китайският милиардер Уанг Ян Лин в миналото се хвалеше със своята голяма бизнес империя, достигнала редица страни по света. Сега, някогашният най-богат човек в страната разпродава задграничните си активи, написа CNN.

Изненадващият противоположен завой е резултат от натиска на китайското държавно управление и потребността Лин да заплати задълженията си, насъбрани в годините на агресия. Последната вест пристигна във вторник, когато поделение на конгломерата в недвижимото имущество и развлекателния бизнес, Dalian Wanda Group, заяви, че продава някои от плановете си в Австралия.

Миналата седмица Wanda заяви, че продава каузи си в плана за първокласен хотел в Лондон One Nine Elms за 50 милиона $.

Серията продажби следва решение на китайското държавно управление да потърси сметка за нападателните, подкрепени с големи количества дълг, вложения в чужбина от големи компании като Wanda.

През август управляващите оповестиха, че слагат ограничаване на задграничните вложения от китайски компании и то изключително в браншове, в които Wanda има ползи - недвижимото имущество, хотелите, развлекателния бизнес и спорта.

Експерти споделят, че китайското държавно управление се пробва да отговори на терзанията, че изнасянето на пари от страната може да дестабилизира финансовата ѝ система.

На годишната среща за чиновниците на Wanda, Уанг съобщи, че предстоят продажбите на още интернационалните планове. На същата среща, година по-рано, предприемачът се хвалеше с големия брой задгранични придобивания - както и че възнамерява да реализира още редица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР