Китайският лекар, който се сблъска с властите в комунистическата страна

...
Китайският лекар, който се сблъска с властите в комунистическата страна
Коментари Харесай

Почина лекарят, наказан заради ранно подаден сигнал за коронавируса в Китай

Китайският доктор, който се сблъска с управляващите в комунистическата страна за това, че насочи ранно предизвестие за смъртоносната зараза, породена от ковид, умря през днешния ден , заяви организация Bloomberg.

" В битката против епидемията от новата коронавирусна пневмония, Ли Уенлианг, офталмолог от нашата болница, беше за жалост инфектиран. В момента той е в сериозно положение и ние се опитваме да го спасим ", заяви по-рано Централна болница в Ухан в обществените медии.

В четвъртък късно вечерта китайските медии оповестиха, че 34-годишният Ли е умрял. Световната здравна организация написа в Туитър: „ Ние сме надълбоко натъжени от гибелта на доктор Ли Уенлианг. Всички би трябвало да почетем работата, която той свърши “.

Ли беше охулен от локалната полиция за „ разпространяване на клюки “ за заболяването в края на декември , съгласно известия в новините. Епидемията, която избухна по-късно в Ухан досега е заразила десетки хиляди и умъртвила над 630 души в Китай.

Междувременно новородено стана най-младият човек, инфектиран с вируса. Китай приключи построяването на втора нова болница през вчерашния ден, с цел да изолира и лекува новите заболели пациенти и реалокира хората с по-леки признаци в спонтанни карантинни центрове в спортни или изложбени зали.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР