Китайският информационен сайт China daily потвърди, че през 2018 година

...
Китайският информационен сайт China daily потвърди, че през 2018 година
Коментари Харесай

2018 г. – Китайско кацане на обратната страна на Луната

Китайският информативен уебсайт China daily удостовери, че през 2018 година Китай ще организира кацане на противоположната страна на Луната!

За реализирането на задачата ще бъдат извършени две изстрелвания. Първо, през месец юни 2018 година ще бъде изстрелян информационен сателит, който ще бъде изпратен в точката на Лагранж L2. Това ще разреши радиовръзката със спускаемия уред, който ще бъде изстрелян няколко месеца по-късно.

Все още няма публична информация какви научни принадлежности ще бъдат инсталирани на спускаемия уред. Дори не се знае дали ще е стационарен, или ще има и луноход с него.

През 60-те и 70-те години на предишния век Съюз на съветските социалистически републики организира кацания на Луната на роботизирани спускаеми апарати, луноходи и възвращаеми задачи. Американците пък организираха пилотирани кацания в границите на стратегия “Аполо ”. Всички руски и американски задачи обаче са приключвали с кацания на забележимата страна на Луната. Все още никой не е провел кацане на противоположната страна. Така че, в случай че задачата е сполучлива, това ще е огромен авторитет за Китай!

Автоматичната лунна станция на Китай “Чанг’e 3 ”, която кацна на Луната през декември 2013 година и към момента работи. Credit: Chinese Academy of Sciences

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР