Китайският адвокат правозащитник Ван Цюанчжан бе осъден днес на четири

...
Китайският адвокат правозащитник Ван Цюанчжан бе осъден днес на четири
Коментари Харесай

Осъдиха китайски адвокат за подривна дейност

Китайският юрист правозащитник Ван Цюанчжан бе наказан през днешния ден на четири години и половина затвор за подривна активност, съобщи Агенция Франс Прес.

"Ван бе приет за отговорен в подривна активност във връзка с страната и бе наказан на четири години и шест месеца затвор, а също по този начин лишен от политически права за пет години ", се показва в изказване на съд в град Тиенцзин, Северен Китай. Четиридесет и двегодишният юрист е защитавал политически дейци, членове на неразрешени организации и селяни, лишени от земите им. Той бе част от групата от близо 200 правозащитници, задържани през юли 2015 година През януари 2016 година бе упрекнат в подривна активност, а процесът против него стартира на 26 декември.

На брачната половинка на Ван - Ли Вънцзу бе попречено да напусне дома си в Пекин, с цел да отиде в Тиенцзин (намиращ се на стотина километра от китайската столица) за процеса против брачна половинка си.

Организацията "Амнести интернешънъл " назова делото против Ван "жесток маскарад ". То провокира паника в доста страни, измежду които и Германия. Канцлерът Ангела Меркел се срещна предходната пролет с Ли Вънцзу по време на визитата си в Пекин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР