Китайските здравни власти съобщиха за близо 3400 случая на КОВИД-19

...
Китайските здравни власти съобщиха за близо 3400 случая на КОВИД-19
Коментари Харесай

Пик на заразени от КОВИД-19 в Китай

Китайските здравни управляващи оповестиха за близо 3400 случая на КОВИД-19 в неделя - два пъти повече по отношение на събота. Високото равнище на заболелите наложи локдаун на градовете - " горещи точки " на вируса. Страната се бори с най-тежката си вълна на епидемията от две години насам, предадоха организациите.

Ръстът на инфектираните принуди ръководещите да затворят учебни заведения в Шанхай и да наложат локдаун на няколко североизточни града. 19 провинции се борят с местни инфекции на разновидностите Омикрон и Делта.

Град Джилин е отчасти затворен, стотици квартали са блокирани. Янджи - градска зона с близо 700 000 поданици, граничеща със Северна Корея, също е с цялостна карантина. Аналогично е ситуацията и в град Чангчун - индустриална зона с над девет милиона души население.

Китай, където беше открит вирусът за първи път в края на 2019 година, поддържа строга политика за " нулев Ковид ", наложена от бързи карантини, ограничавания за пътешестване и всеобщи проби, когато се появят местни огнища.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР