Китайските власти разследват мистериозна вирусна пневмония, която зарази десетки хора

...
Китайските власти разследват мистериозна вирусна пневмония, която зарази десетки хора
Коментари Харесай

Китай разследва мистериозна вирусна пневмония, заразила десетки

Китайските управляващи проверяват мистериозна вирусна пневмония, която болести десетки хора в централния град Ухан. До този миг са доказани общо 44 случая, 11 от които се смятат за " тежки ", оповестиха в петък публични представители, оповестява БиБиСи.

Случаите на заболяването принудиха Сингапур и Хонконг да вкарат скринингови процеси за пасажери от града. Това се случва след публикувани онлайн страхове, че вирусът може да бъде обвързван със Сарс - тежък изострен респираторен синдром.

Потенциално смъртоносният, сходен на грипен вируса - Сарс, умъртви повече от 700 души по света през 2002-03 година, откакто се откри, че произлиза от Китай. В обществените медии има спекулации за допустима връзка със мощно заразната болест.

Полицията на Ухан съобщи, че 8 души са осъдени за " издание или предаване на погрешна информация в интернет без инспекция ". Здравната комисия на Ухан съобщи в петък, че проверява повода за епидемията.

Вече са изключени редица източници на зараза - в това число грип, птичи грип и постоянно срещани респираторни болести - само че не се загатва Сарс. Не е имало и предаване от човек на човек, се прибавя в изказването. Редица инфектирани са работили на пазара за морски блага в града, управляващи прочистват региона.

Говорител на Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че са осведомени с епидемията и е в контакт с китайското държавно управление. " Има доста евентуални аргументи за вирусна пневмония, доста от които са по-често срещани от тежък изострен респираторен синдром короновирус. СЗО следи от близко обстановката и ще показа повече детайлности, който има такива. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР