Китайските власти обявиха извънредно положение в източните, централните, южните и

...
Китайските власти обявиха извънредно положение в източните, централните, южните и
Коментари Харесай

Китай в ужас от приближаването на тайфуна Мауар

Китайските управляващи оповестиха изключително състояние в източните, централните, южните и югозападни елементи на Китай поради приближаването на тайфуна " Мауар ".

Според китайското министерство на публичната сигурност положение на нараснала подготвеност поради бедствието е оповестена в провинциите Фуцзян, Цзянси, Хунан, Гуандун, Гуансу, Хайнан, Гуейчжоу и Юнан, предадоха международните организации, представени от бТВ.

Съгласно заповедта на централното държавно управление в евентуалните региони на злополучие се вкарват денонощни наряди на чиновници на виновните държавни органи и избавителните служби.

Същевременно е проведено закупуване на продоволствия и артикули от първа нужда, с цел да бъде предоставена филантропична помощ на популацията, ако тайфунът провокира опустошения.



Създават се и евакуационни центрове, а на всички плавателни съдове, намиращи се в крайбрежните води на провинциите от рисковата зона, е предложено да се насочат към най-близките пристанища и да останат там, до момента в който премине заплахата.

" Мауар " ще е 16-ият ураган над Китай за тази година. Очаква се да връхлети територията му на следващия ден.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР