Китайските власти наложиха днес карантина в северозападния град Ланчжоу с

...
Китайските власти наложиха днес карантина в северозападния град Ланчжоу с
Коментари Харесай

Китай слага под карантина четиримилионен град

Китайските управляващи постановиха през днешния ден карантина в северозападния град Ланчжоу с четиримилионно население поради нов скок в случаите на COVID-19 - стотина дни преди началото на зимните Олимпийски игри в Пекин.

Във всички жилищни квартали на града , столица на провинция Гансу, е оповестено " затворено ръководство " и всички напредвания се управляват, осведоми кметството.

Допуска се жителите да излизат на открито с амо при неотложна потребност или нужда от незабавна здравна помощ, се споделя в официално съобщение от управляващите. Днес Китай заяви за 29 нови случая на COVID-19 от локален генезис в страната. Повечето са провокирани от пътуванията на група инфектирани туристи.

Цифрите може би наподобяват оскъдни спрямо всекидневните данни, идващи от разнообразни елементи на света, само че те карат управляващите да удвоят бдителността си, защото страната се готви да посрещне Зимните олимпийски игри, започващи на 4 февруари.

Открито неотдавна епидемиологично огнище в северния район Вътрешна Монголия е отговорно за над 100 случая, открити от предходната седмица до през днешния ден.

Китайските управляващи, водещи политика на " нулева приемливост " по отношение на вируса, реагираха бързо с рестрикции и акции за всеобщо тестване в засегнатите области.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР