Китайските власти издадоха първото си национално предупреждение за 2022 г.

...
Китайските власти издадоха първото си национално предупреждение за 2022 г.
Коментари Харесай

Китай издаде предупреждение за суша за цялата страна

Китайските управляващи издадоха първото си национално предизвестие за 2022 година по отношение на опасността от суша на фона на необятно публикуваните горски пожари и зараждащите закани за реколтата, заяви Channel News Asia.

На 18 август Китай вкара " жълто " равнище на метеорологична заплаха, като " жълтото равнище " е на две равнища от оптималната опасност.

От седмици по течението на най-дългата река в Азия - Яндзъ, от провинция Съчуан в югозападната част на страната до Шанхай в делтата на реката, се следят необикновени горещи талази.

Езерото Поянху в провинция Дзянси, на десния бряг на река Яндзъ, пресъхва до една четвърт от естествения си размер за това време на годината.

Около 66 реки в 34 окръга на община Чунцин също са пресъхнали.

На 15 август в Ухан, основен пункт за следене на Яндзъ, специалистите регистрират равнище на реката от 17,54 метра, което е с шест метра по-ниско от междинното за предходните години. Това е и най-ниското равнище на водата в реката от началото на записите през 1865 година

Специалистите считат, че феноменът се дължи на дребното превалявания в долината на реката, слабия приток в горното течение на реката и високите температури, които форсират изпарението на водата. Освен това Яндзъ тече през регион на Китай, в който живее към една трета от популацията на страната.

Високите температури засягат Южен Китай от юли насам. В същото време доста страни в Европа, в това число Англия, Франция, Германия и Испания, също претърпяват необикновени горещини и суша .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР