Китайските спасители, участващи в издирването на алпиниста Боян Петров, не

...
Китайските спасители, участващи в издирването на алпиниста Боян Петров, не
Коментари Харесай

Последните издирващи Боян Петров се очаква да слязат в базовия лагер на Шиша Пангма

Китайските спасители, участващи в издирването на алпиниста Боян Петров, не са се прибрали още в базовия лагер, а са пренощували в Лагер 1 под Шиша Пангма. Това заяви Деян Петков от екипа на алпиниста в България.Следващата цел на екипа е да огледа и региона на Лагер 1 за следи от алпиниста.

Вчера екипът на алпиниста разгласи, че издирването по въздух се приключва. Основната причина за това е невъзможността на хеликоптерите да летят поради неприятното време. То принуди и дребното алпинисти, решили да нападат върха, да се откажат на този стадий и да се върнат в базовия лагер.

В неделя една от групите, на които бяха разграничени издирващите пешком, откри инсулина на Боян Петров в региона на Лагер 3.

В понеделник заран се разбра че са открити и още предмети, за които се счита, че може да са на алпиниста. Не се разбра къде са открити те. Индийското издание Dream Wanderlust като се базира на информация от шерпите, участващи в издирването, разгласи нощес, че предметите ще бъдат оценени в базовия лагер.

Издирвателната акция на изчезналия й планинар върви към края си, разгласи екипът му още в понеделник вечерта.

Информациите за издирвателната задача са все по този начин частични и разнопосочни и не могат да се ревизират в целокупност. Много сложна е и връзката на хората на Боян Петров с екипите на място.

Последно Боян Петров е бил видян на 3 май с бинокъл от базовия лагер. Тогава той се е намирал в региона на Лагер 3. Такава информация бе подадена от унгарския планинар Давид Клайн и представена от унгарските медии на 6 май. Това е и денят, в който е било осведомено посолството на България в Пекин.

Според документите на китайските управляващи Боян Петров се води липсващ на 5 май.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Към върха с Боян Петров (159)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР