Китайските марки оглавяват продажбите на електромобили в Израел през първите

...
Китайските марки оглавяват продажбите на електромобили в Израел през първите
Коментари Харесай

Китайските електромобили доминират на пазара в Израел

Китайските марки оглавяват продажбите на електрически автомобили в Израел през първите осем месеца на 2023 година, съгласно данни, оповестени в неделя от Израелската асоциация на вносителите на коли.

Най-продаваните електрически автомобили са тези на компанията BYD, която за интервала януари-август е осъществила 12 168 бройки, основно от субкомпактния кросоувър SUV Atto 3. Същевременно, BYD се изкачва и с една позиция по-нагоре – до четвърто място, в общата ранглиста по продажби на коли в Израел, която включва както бензинови, по този начин и електрически.

Geely Auto Group, друга китайска компания, е продала общо 5 581 компактни кросоувъра Geometry C през същия интервал, заемайки второ място в класацията, а на трето място се подрежда „ Тесла “ с 4948 електрическия автомобил, следвана от южнокорейския Hyundai Motor с 3879 продадени бройки.

По отношение на продажбите на бензинови коли китайският авто производител Chery Automobile Corporation, който навлезе на израелския пазар в края на 2022 година, заема седма позиция с 9820 продадени коли.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР