Китайските лечители успяха да разберат какво всъщност причинява необичайни миризми

...
Китайските лечители успяха да разберат какво всъщност причинява необичайни миризми
Коментари Харесай

Древна китайска тайна: Mиризмата на тялото говори за здравословни проблеми

Китайските лечители съумяха да схванат какво в действителност предизвиква необикновени миризми на тялото. Освен това те могат да са сигнал какво е нашето здравословно положение.
Китайски билкари, експерти по акупунктура и медицински специалисти учат миризми, които излъчва човек. Това им дава нужната информация с цел да могат тъкмо да дефинират източника на болестта. Според ориенталската медицина човешкото тяло може да има 7 съществени миризми.
На всяка от тях би трябвало да се обърне внимание.
Лош мирис и газове
Основната работа на храносмилателната система на индивида е да защищава организма от отрови, които могат да увредят чревните стени, което ще докара до нарушение на абсорбцията на питателните субстанции и премахването на потребните чревни бактерии. Когато храносмилателната функционалност на тялото е нарушена, се появяват признаци като неприятен мирис и увеличено формиране на газ. Приемът на пробиотици и млечни артикули стабилизира растежа на потребните бактерии в червата.
Миризма на пушек
Кортизолът, прочут като хормон на напрежението, се отделя от нашето тяло, когато се усещаме доста тревожни, в положение на стрес. Това събитие може да бъде съпроводено от миризма на пушек, предавана от човешката кожа. За да решите казуса, е належащо да почивате и минимизирате стресовите обстановки, да наситите живота с позитивни страсти, да намерите източник на ентусиазъм.
Миризма на горчиво
Черният дроб и жлъчката в китайската медицина са свързани с детайлите на дървото в природата. Дърво в антична китайска просвета е композиция от телесните функционалности и характеризира дейностите по обмисляне и взимане на решения. Проблеми с черния дроб и жлъчния мехур могат да предизвикат нараснала секреция на себум, както и съществуването на миризма на горчиво, предавана от човешкото тяло. В същото време човек може да бъде хронично раздразним и по-разгневен от нормалното. Изключването от диетата на алкохола и мазните храни може да ограничи признаците и да балансира работата на тези органи.
Сладникава миризма
Ако от човек идва сладникава миризма, това може да значи проблеми с далака. В китайската медицина той е обвързван с детайлите на земята, съхранението на мисли и планове. За да намалите нежеланата миризма, би трябвало да се откажете от използването на избрани храни: соя, свинско месо, млечни артикули.
Гнила миризма
Китайската медицина е на мнение, че остра миризма на гнило, предавана от човешкото тяло, демонстрира, че имате проблеми с белите дробове и дебелото черво. Това е директно обвързвано и с обстоятелството, че човек не се освобождава от отрицателните страсти и стартира да „ излъчва “ гнила миризма. За да изчистите мозъка и душата си, целесъобразно е да ходите повече навън, да мислите за положителното. По този метод е допустимо да се възвърне салдото сред тялото и душата ви.
Миризма на амоняк или морска вода
Тези миризми демонстрират проблеми с бъбреците. В китайската медицина тези органи се характеризира с водата, свързват се с раждането и прераждането. За възобновяване на салдото се предлагат дейни спортове, а в тази обстановка е доста потребно да се работи на чист въздух.
Сладка миризма
Твърде сладка миризма, предавана от човешкото тяло, може да бъде резултат от погрешно боравене с възприятията. Ако „ задържате “ страстите си, вместо да ги пуснете, те няма да бъдат вярно обработени и могат да се проявят под формата на изразена миризма на тяло. Разговор с човек от кръга на доверие, медитация и положително отношение ще помогне за решаването на казуса.
Ако се вслушате в себе си, осъзнаете дребните признаци на казуса, можете да измененията живота си към по-добро. Не подценявайте лекуването, в случай че забележите необикновена миризма на тялото. Ако откриете подозрителни признаци, би трябвало да потърсите квалифицирана помощ допустимо най-скоро.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР