Китайските компании прибягват до чипове, преназначени от стандартни продукти за

...
Китайските компании прибягват до чипове, преназначени от стандартни продукти за
Коментари Харесай

Китайски компании прибягват до преназначение на чипове за игри на Nvidia за AI

Китайските компании прибягват до чипове, преназначени от общоприети артикули за компютърни игри, с цел да разработят принадлежности за изкуствен интелект, откакто Вашингтон блокира износа на Съединени американски щати на високопроизводителни процесори.

Хиляди геймърски графични карти на Nvidia биват демонтирани от главните си съставни елементи във заводи и работилници всеки месец, преди да бъдат конфигурирани на нови платки, съгласно двама мениджъри на заводи и двама купувачи на чипове, осведомени със обстановката.

Експерти от промишлеността споделиха, че повторното потребление на чипове от карти, проектирани да бъдат сложени в дънни платки на потребителски компютри, с цел да се усъвършенства графиката на игрите, се равнява на жестоко решение за справяне с неналичието на процесори от висок клас в Китай.

Докато геймърите на Nvidia- фокусираните артикули имат сурова изчислителна мощ, те не са толкоз способни в изчисленията с висока акуратност, нужни за образование на някои огромни езикови модели с по-големи набори от да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР