Китайски учени възпроизведоха стабилно поле от 45,22 тесла, което е

...
Китайски учени възпроизведоха стабилно поле от 45,22 тесла, което е
Коментари Харесай

Китайски учени поставиха световен рекорд в изследванията за постоянно силно магнитно поле

Китайски учени възпроизведоха устойчиво поле от 45,22 тесла, което е най-високото от този вид в света, обявиха от Института за физически науки на Хъфей към Китайската академия на науките. Тесла е единица, с която се мери плътността на магнитното поле, съобщава .

Този резултат бе реализиран в хибридния магнит на „ Съоръжението за устойчиво магнитно поле “ в гр. Хъфей, провинция Анхуей, счупвайки предходния връх от 45 тесла, който бе подложен през 1999 година в Националната лаборатория за мощно магнитно поле на Съединени американски щати.

Успехът на китайските учени е крайъгълен камък за развиването на магнитната технология. По-силните магнитните полета разрешават на учените да видят ясно вътрешната конструкция на материалите, което оказва помощ за по-доброто схващане на света и създаването на нови технологии, сподели университетският шеф на лабораторията за мощно магнитно поле Куан Гуанли.

Хибридният магнит на „ Съоръжението за устойчиво магнитно поле “ бе конструиран през 2016 година Той генерира централно магнитно поле от 40 тесла и е втория света от този вид. „ За да реализираме по-силно магнитно поле, направихме някои нововъведения в структурата на магнита и разработихме нови материали “, сподели Куан Гуанли.

„ Съоръжението за устойчиво магнитно поле “ е разполагаем на учените от целия свят и досега е предоставило условия за опити на над 170 научни и просветителни институции от страната и чужбина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР