Китайски хакери са получили неоторизиран достъп до 60 000 имейла

...
Китайски хакери са получили неоторизиран достъп до 60 000 имейла
Коментари Харесай

Китайски хакери са получили достъп до 60 хиляди имейла на служители на Държавния департамент

Китайски хакери са получили неоторизиран достъп до 60 000 имейла вследствие на хакване на пощата на чиновници на Държавния департамент на Съединени американски щати, оповестява.

Източник на организацията в Сената на Съединени американски щати разкрива, че от външнополитическото ведомство във Вашингтон са уведомили американските законодатели, че са хакнати 10 акаунта, работещи в услугата за е-поща на Държавния департамент. Имената и длъжностите на чиновниците не са посочени. Според организацията те следят въпроси, свързани с Източна Азия и Тихоокеанския район.

Вестник The Wall Street Journal заяви през юли, че хакери са получили достъп до имейлите на американския дипломат в Китай Никълъс Бърнс и помощник-държавния секретар на Съединени американски щати по въпросите за Източна Азия и Тихоокеанския район Дейниъл Критенбринк. Изданието твърди, че хакери, за които се твърди, че са свързани с китайските управляващи, са получили информация за полемики в администрацията на Съединени американски щати по отношение на политиката във връзка с Поднебесната империя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР