Китайската централна банка понижава от днес изискванията за резервите за

...
Китайската централна банка понижава от днес изискванията за резервите за
Коментари Харесай

Китайската централна банка понижи изискванията за резервите при търговията с чуждестранна валута

Китайската централна банка намалява от през днешния ден условията за запасите за търговия с задгранична валута от 20 % на нула, с цел да охлади повишаването на юана по отношение на щатския $, съобщи ДПА.

Китайската национална банка разгласи решението на уеб страницата си в събота, като даде обещание, че мярката ще резервира гъвкавостта на валутния курс на юана и " ще стабилизира пазарните упования. "

Изискванията за запаси против опасности при търговията с задгранична валута за първи път бяха въведени през 2015 година, с цел да стабилизират юана съгласно медийната група Цайсин (Caixin).

През 2018 година бе добавено условието финансовите институции да имат запас в размер от 20 % от фоуърдните валутни покупко-продажби (сделки по авансово контрактуван валутен курс на бъдещи валутни трансакции) от предходния месец. Целта на мярката бе да се опълчи на спекулациите, свързани с поевтиняването на юана съгласно Цайсин.

Китайският юан нарастна през последните 17 месеца по отношение на $, което значи, че износът му също е станал по-скъп, отбелзява Българска телеграфна агенция.

Намаляването на условието за запасите се чака да има " охлаждащ " резултат върху китайската валута, а също и да бъде по-лесно за задграничните вложители да лимитират валутните си опасности, написа " Чайна дейли ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР