Китайската тенисистка Шуай Пън заяви, че никога не е обвинявала

...
Китайската тенисистка Шуай Пън заяви, че никога не е обвинявала
Коментари Харесай

Как след 3-седмично изчезване китайска тениситка отрече да е била изнасилвана

Китайската тенисистка Шуай Пън съобщи, че в никакъв случай не е упреквала никого в полово посягане в изявление, оповестено в понеделник, още веднъж отричайки изказванието, което провокира това, което тя окачестви като „ голямо неразбирателство “.
Припомняме, че някогашната международна номер 1 на двойки съобщи в пост в обществените мрежи през ноември, че някогашният вицепремиер на Китай Гаоли Джан я е принудил да вършат секс по време на дългогодишна неангажираща връзка. Публикацията мигновено бе изтрита и Пън не бе чута в продължение на близо три седмици, което докара и до паники в света по отношение на нейната сигурност. Оттогава тя се появи на няколко пъти в общественото пространство, като отхвърли да е правила обвиняването.
„ Никога не съм казвала, че някой ми е посягал полово по какъвто и да е метод “, показа Пън за френския състезателен ежедневник L‘Equipe в неделя, повтаряйки сходен коментар, който тя направи за сингапурски вестник през декември. 36-годишната китайка добави, че тя е изтрила изказванието си от обществената китайска мрежа Уейбо.

Считаше се, че прецизната интернет цензура в Китай, сензитивна към възможни рецензии от ръководещата Комунистическа партия, е изтрила поста. Когато от L‘Equipe я попитаха за какво го е изтрила, Пън отвърна: „ Защото желаех. Имаше голямо неразбирателство във външния свят след поста. Не желая смисълът на тази обява да бъде изкривяван повече. И не желая спомагателна публичност в медиите “.
Пън сподели още пред френското издание, че стопира с професионалния тенис, обяснявайки решението си с огромна травма и проблеми с пътуванията и лекуването по време на пандемията. Когато бе запитана по отношение на паниките, които провокирала, някогашната номер 1 на двойки съобщи, че „ в никакъв случай не е изчезвала “. „ Просто доста хора, мои другари или хора от МОК ми изпращаха известия, и беше просто невероятно да отговоря на всички тях “. Пън бе съпроводена от шефа на личния състав на Китайския олимпийски комитет Кан Уан по време на изявлението.
Китайката се срещна и с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах, дружно с члена на МОК Кристи Ковънтри. Двамата се видели на вечеря в събота, споделиха от ръководещо звено. „ Вечеряхме дружно в събота и имахме прелестен диалог и замяна. Той ме попита дали премислям да продължа да играя, какви са плановете ми, какво възнамерявам и така-нататък “, сподели още Пън в изявлението. От МОК оповестиха, че китайката е споделила с Бах и Ковънтри „ желанието си да пътува до Европа, когато пандемията от Ковид-19 завърши “. „ И трите страни се съгласиха, че спомагателна връзка по отношение на наличието на срещата ще бъдат оставени на нейна поверителност “, споделиха от МОК.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР