Китайската полиция е разбила голяма местна хакерска група, която е

...
Китайската полиция е разбила голяма местна хакерска група, която е
Коментари Харесай

Китайските власти разбиха голяма чийтърска група

Китайската полиция е разрушила огромна локална хакерска група, която е разработвала и продавала чийтове за известни игри, измежду които Overwatch, Call of Duty Mobile и други, предава Би Би Си. Помощ на управляващите са оказали експерти от софтуерния и гейм издател Tencent. Според отчет на полицията, групата е предложила своите артикули на клиентите си посредством месечен абонамент, като заработената облага от тяхната активност се равнява на $76 милиона. Въпросният абонамент коствал 10 $ на ден и стигал до $200 месечно. Сред иззетото от полицията имущество, принадлежащо на групата са няколко първокласни транспортни средства и сума, равняваща се на $46 милиона.

Групата се назовавала Chicken Drumstick и предложили чийтове и кракове от своя уебсайт в голям брой страни и страни. Открити са също по този начин и подготвени чийтове, които са унищожени, предава медията. Полицията дефинира това, като най-голямата чийт интервенция поради откритите съществени суми и огромния брой игри, които са били компрометирани.

Би Би Си припомнят, че с опцията геймърите да печелят милиони от проведените е-спорт шампионати, в последните години са зачестили и сполучливите акции по осуетяването на сходни схеми. През 2019, изследване показва, че близо една трета от днешните геймъри употребяват сходни непозволени тактики, с цел да подобрят представянето си в онлайн игрите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР