Китайската Народна партия даде зелена светлина за премахване на времевите

...
Китайската Народна партия даде зелена светлина за премахване на времевите
Коментари Харесай

Китай даде право на Си Дзинпин да бъде президент доживот

Китайската Народна партия даде зелена светлина за унищожаване на времевите граници на ръководството на нейния водач Си Дзинпин. С това, в действителност тя му разреши той да остане президент на Китай доживот, предава Би Би Си.

Това се случва с конституционни промени, признати през днешния ден от Партията на нейния годишен конгрес. Вотът е обстойно обсъждан като " щемпел " върху властта на Си Дзинпин, който бетонира позицията си и получава най-вече президентски пълномощия в страната след създателя на републиката Мао Дзедун. 

Решението е било взето като 2-ма делегати от Партията са дали своят вот срещу смяната, 3-ма са били " въздържали се " и всички останали 2959 са избрали " За " (от общо 2964 гласували). 

От края на 90-те години Китай има ограничаване нейният президент да заема най-много два мандата. На октомврийския конгрес на Китайската комунистическа партия обаче Си Дзинпин не съблюдава традицията да показа вероятен собствен политически правоприемник. Вместо това, той утвърди властта си, като Партията гласоподава да впише името му и неговата политическа идеология в Конституцията на Китай. Това го издигна до статута на Мао - невиждано до момента. 

В края на февруари Партията предложи отпадане на ограничаването от двата президентски мандата. Ако то не бе признато, Дзинпин щеше да се отдръпна през 2023 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР