Китайската народна банка е увеличила златните си запаси с близо

...
Китайската народна банка е увеличила златните си запаси с близо
Коментари Харесай

Китай се включи в златната надпревара

Китайската национална банка е нараснала златните си ресурси с близо 11.8 т през януари, откакто добави малко под 10 т през декември, когато за първи път (след октомври 2016-а) възобнови покупките на благородния метал. В резултат банковите инвестиции в края на предишния месец са набъбнали до 59.94 млн. тройунции (около 1864 т) против 59.56 млн. тройунции към 31 декември 2018-а - по публични данни в уеб страницата на институцията. Макар че Пекин се намира на шесто място по величина на златни запаси в света, техният дял е едвам 2.4% от общите ресурси на Китайската национална банка против над 70% в Германия и Съединени американски щати.

Индивидуалните вложители и фондовете също вземат участие в златната конкуренция, като влагат повече пари в търгувани на борсата сдружения, с което качват общото количество на притежаваното злато в международен мащаб до най-високото ниво от 2013-а. Причина са огромните съмнения на фондовите пазари и опасенията от криза в Щатите. През януари вложенията в търгувани на борсата фондове са нарастнали със 70.6 т злато - най-вече от февруари 2017-а.

Жълтият метал нарастна за четвърти следващ месец през януари и надвиши стабилно 1300 щ. $ за тройунция, откакто Федералният запас загатна, че краткотрайно ще спре да качва лихвите. Златните договори за незабавна доставка се търгуваха за жестоко 1313 щ. $ за тройунция в следобедната търговия в Европа на 13 февруари.

"Голдмън Сакс " пък чака покупките на централните банки да доближат общо 650 т злато през тази година - съвсем колкото и през предходната - поради геополитическото напрежение и намалелия напън върху валутите на разрастващите се пазари.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР