Китайската фирма Didi Chuxing и британската енергийна компания BP планират

...
Китайската фирма Didi Chuxing и британската енергийна компания BP планират
Коментари Харесай

Водещи компании изграждат зарядна инфраструктура за електромобили в Китай

Китайската компания Didi Chuxing и английската енергийна компания BP възнамеряват да основат ново взаимно дружество за създаване на инфраструктурна мрежа от станции за зареждане на електрически транспортни средства в Китай. Чрез него двете компании ще разработят независими, надеждни и висококачествени хъбове за зареждане, с цел да дават услуги за зареждане на водачите на електрически автомобили. Партньорите също по този начин имат намерение да разширят начинанието си с стратегии за преданост, повече улеснения и други автопарк услуги в близко бъдеще.

"Като най-големият пазар на електрически автомобили в света, Китай предлага изключителни благоприятни условия за развиване на нови новаторски предприятия и ние виждаме това като съвършеното партньорство за такава бързо разрастваща се среда ", съобщи изпълнителният шеф на BP Туфан Ергинбилгич пред "Радио Китай ". Той уточни, че това съдружничество ще помогне за по-нататъшното разширение на бизнеса на английския енергиен колос в разширението на подвижността в международен мащаб, както и за стимулиране на енергийния преход и създаване на решения за свят с ниски въглеродни излъчвания.

"Очакваме с неспокойствие да комбинираме мощните си страни, с цел да създадем здрава мрежа за зареждане на електрически автомобили в Китай, да насърчим растежа на промишлеността за произвеждане на коли с нови сили и да осигурим по-приятно преживяване на притежателите на коли в цялата страна ", означи ръководителят и основен изпълнителен шеф на Didi Chuxing Чън Уей. Китайската компания предлага на потребителите цялостен набор от варианти като транспорт, привличане на автомобилни решения и други сходни услуги, основани на приложения. Платформата на Didi Chuxing има почти 550 милиона консуматори и над 600 000 електрическия автомобил, които работят с нея в Китай. Британската BP има световен бизнес за търговия на дребно с горива и инфраструктура в 16 страни с над 18 700 уеб страницата за търговия на дребно и доста и бързо възходящо наличие в Китай.

Китай е най-големият и най-бързо разрастващ се пазар на електрически автомобили в света. Там се реализират към половината от продажбите в световен мащаб, по тази причина интернационалните автопроизводители влагат огромно в този пазар. Експертите чакат до 2030 година почти 80% от зареждането на електрическите автомобили в Китай да се прави посредством обществената инфраструктура.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР