Китайската делегация, начело с вицепремиера Лю Хъ, ще замине на

...
Китайската делегация, начело с вицепремиера Лю Хъ, ще замине на
Коментари Харесай

Китай и САЩ подписват първата част от търговската сделка на 15 януари

Китайската делегация, отпред с вицепремиера Лю Хъ, ще замине на 13 януари за Вашингтон, с цел да подпише първата част от комерсиалната договорка сред двете страни, написа вестник South China Morning Post,като се базира на свои източници.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп написа в Twitter на 31 декември, че първата част от комерсиална договорка с Китай ще бъде подписана на 15 януари в Белия дом.
Според изданието в началото китайската делегация е трябвало да замине по-рано, само че Пекин е трябвало да промени проектите си, откакто Тръмп написа в Twitter, че ще подпише съглашение с " високопоставени представители " от Китай на 15 януари.
Въпреки обстоятелството, че и двете страни възнамеряваха да приключат договарянията по първата част на договорката през януари, написа изданието, китайската страна не чака Тръмп едностранно да разгласи датата на сключване или че е подготвен да подписа договорка, без да регистрира отсъствието от церемонията на китайския президент Си Цзинпин.
Според източници на вестника китайската делегация ще бъде във Вашингтон до 16 януари.
Няма публична информация за визитата на вицепремиера Лю Хе в Съединените щати.
На 13 декември Китай и Съединени американски щати оповестиха, че са съгласували текста на първата част от комерсиалното съглашение. Сред сделките им била и тази да не вкарват една против друга нови наказателни мита, което трябваше да се случи на 15 декември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР