Китайската армия се подготвя за разполагането на разузнавателни безпилотни апарати

...
Китайската армия се подготвя за разполагането на разузнавателни безпилотни апарати
Коментари Харесай

Китай готви свръхзвукови дронове за следене в района Тайван

Китайската войска се приготвя за разполагането на разследващи безпилотни апарати на огромна надморска височина, които имат дарба да развиват минимум три пъти по-висока скорост от тази на светлината. Това излиза наяве от оценка на военните на Съединени американски щати, съдържаща се в изтеклите по-рано документи на Пентагона, оповестява американският вестник The Washington Post, представен от " Фокус ". Те отбелязват, че дроновете доста ще засилят опциите на Пекин за осъществяване на разследващи интервенции.

Тайният документ от Националната организация за геопространствено разузнаване демонстрира, че китайската войска е постигнала софтуерен прогрес, който може да ѝ помогне да следи  американски военни кораби към Тайван, както и военни бази в района.

Документът съдържа сателитни изображения от 9 август предходната година, които демонстрират два ракетни разследващи дрона WZ-8 във въздушна база в Източен Китай, на към 560 километра от Шанхай. Дроновете съставляват авангардна система за наблюдаване, която може да помогне на Китай да събира картографски данни в действително време, с цел да построява тактика или да нанася ракетни удари в възможен предстоящ спор.

В оценката се споделя, че Народната освободителна войска на Китай " съвсем несъмнено “ е основала своя първи безпилотен летателен уред в базата, която попада под командването на армейска част, виновна за " налагането на претенциите на Пекин за суверенитет над Тайван “.

Пентагонът е отказал коментар на информацията, а от Министерството на защитата на Китай не са дали отговор на настояването на вестника за подобен.

По-рано от изтеклите документи стана ясно, че Китай е провел сполучливи тествания на нова хиперзвукова ракета.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР