Китайска технологична фирма XPeng Aeroht демонстрира своята двуместна електрическа летяща

...
Китайска технологична фирма XPeng Aeroht демонстрира своята двуместна електрическа летяща
Коментари Харесай

Първата летяща кола пори небето в Дубай

Китайска софтуерна компания XPeng Aeroht показва своята двуместна електрическа летяща кола VTOL (Vertical Takeoff and Landing) X2 на ревюто Skydive Dubai.

След политане в Дубай X2 flying приключи своя исторически 90-минутен тестов полет, отбелязвайки една вълнуваща нова епоха на полетите на къси дистанции и интелигентни решения за подвижност. Специалният полет се организира в емирството с поддръжката на формалния сътрудник на компанията Дубайската комерсиална камара.



X2 е оборудван с умна система за надзор на полета и благоприятни условия за самостоятелен полет и е най-новото потомство летяща кола, без значение създадена от дъщерното сдружение на XPeng - XPeng Aeroht.

Колата X2 създава нулеви въглеродни излъчвания по време на полет и може да доближи скорост от 130 километра в час.

Д-р Брайън Гу, вицепрезидент и президент на XPeng, благодари на своя стратегически сътрудник Дубайската комерсиална камара за съдействието му при навлизането на пазара в Дубай и скъпата поддръжка при улеснението на сполучливия тестов полет в Дубай.

Тестовият полет беше извършен в коридорите на GITEX Global 2022, който се организира в Световния търговски център в Дубай.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР