Китайска компания е разработила първата в страната система за лицево

...
Китайска компания е разработила първата в страната система за лицево
Коментари Харесай

Китайска фирма със система за разпознаване на лица зад маски

Китайска компания е създала първата в страната система за лицево различаване, способна да разпознава хора зад маските, които всеобщо се носят напоследък като защитна мярка против ковид, предадoха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Китай употребява едни от най-сложните системи в света за електронно наблюдаване, включително и за лицево различаване. Коронавирусът, появил се в провинция Хубей в края на предходната година, обаче "принуди " съвсем всички да носят хирургични маски навън с вярата да се предпазят от него - процедура, която съставлява необикновен.проблем за наблюдението.

Сега от компанията Hanwang Technology Ltd оповестяват, че са създали технология, с помощта на която хората могат да бъдат разпознати даже когато носят маски.

Гризането на ноктите крие риск от болест с ковид

"Ако е обвързвана с температурен датчик, системата може да мери телесната температура, в същото време идентифицирайки името на индивида, и да обработи резултата, в случай че регистрира над 38 градуса ", изяснява вицепрезидентът на компанията Хуан Лей.

За да сътвори системата, екип от 20 души от компанията със седалище в Пекин е употребявал базова технология, създадена през последните 10 години, примерна база данни за към 6 милиона лица без маски и доста по-малка база данни за лица с маски.

Екипът стартира да работи над системата през януари, когато разпространяването на ковид набира скорост. Само месец по-късно технологията към този момент е на пазара.

Екипът продава два съществени вида артикули, които употребяват технологията. Единият извършва "поточно " различаване, чието най-хубаво приложение, да вземем за пример, е на входовете на офис здания. Другият артикул съставлява по-мощна система за "групово " различаване, употребяваща многочислени камери за наблюдаване.

Въпросната система "за секунда " може да разпознава всеки субект в навалица до 30 души.

"Когато носите маска, степента на различаване може да доближи към 95 % - гаранция, че множеството хора могат да бъдат разпознати. Успеваемостта на системата за хора без маска е 99,5 % ", споделя Хуан Лей.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР