Китай заклейми новите санкции на САЩ и заяви, че ще

...
Китай заклейми новите санкции на САЩ и заяви, че ще
Коментари Харесай

Китай се закани да реагира на американските санкции заради уйгурите

Китай жигосах новите наказания на Съединени американски щати и съобщи, че ще предприеме " всички нужни ограничения " за отбрана на китайските компании, откакто Вашингтон разгласи серия от дейности за порицаване на отношението на Китай към уйгурското малцинство.

" Китай е мощно неудовлетворен и твърдо се опълчва на това ", съобщи представителят на външното министерство Ван Ий, съобщи БГНЕС.
Съединени американски щати постановиха наказания на китайски производители на болкоуспокояващи
Съединените щати постановиха наказания на китайски фирми-производителки на болкоуспокояващи в опит да се оправят с епидемията от пристрастяв...
Прочети повече
Съединени американски щати постановиха наказания на компании от Китай, Грузия и Турция за дейности, " противоречащи на външнополитическите ползи на американската страна ".

Министерството на търговията заяви още, че Съединените щати са наложили наказания на китайската Академия за военномедицински проучвания.

В документа се споделя, че глобите са наложени на Академията за военномедицински проучвания в Китай и нейните 11 проучвателен института, занимаващи се с микробиология, епидемиология, токсикология, биоинженерство, надзор на болесттите и даже ветеринарна медицина . Санкциите са поради " потребление на биотехнологични процеси в поддръжка на китайската войска ". Агенцията цитира и информация за " допустимо оръжие за надзор на мозъка ".

" Тези дейности опонират на ползите на Съединени американски щати в региона на националната сигурност и външната политика ", декларира Министерството на търговията на Съединени американски щати.
Може ли КОВИД да стане ускорител за нова международна война?
В своята последна книга " Завръщането на войната " геополитологът Франсоа Хайсбург твърди, че Covid-19 ще се трансформира в ускорител по отно...
Прочети повече
Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР