Китай заема политическия вакум, който се образува след напускането на

...
Китай заема политическия вакум, който се образува след напускането на
Коментари Харесай

Курц: Китай заема мястото на САЩ


Китай заема политическия вакум, който се образува след напускането на интернационалната сцена от Съединени американски щати. Това съобщи австрийският канцлер Себастиан Курц на Мюнхенската конференция по сигурността.

„ Центърът на властта се измества, Съединени американски щати както и преди са мощна страна, само че те се отдалечават от интернационалната политика. Китай запълва този политически вакум “, отбелязва австрийският канцлер.

Този развой е удостоверение за началото на промени в геополитическата обстановка в света. „ Големите страни към този момент не гълтам дребните. Сега бързите страни гълтам бавните “, добави Курц.

Той засегна и болната за Европейски Съюз тематика с мигрантите. Европа сама би трябвало да взема решение кой да влезе на нейна територия, мигрантският поток подкопава мира и благоденствието на континента, безапелационен е Курц.

„ Арабската пролет “ се трансформира в зима, в Африка съществува напън по отношение на миграционните потоци. Тук се крие голям конфликтен капацитет “, акцентира австрийският канцлер.

„ За да осигурим мира и благоденствието в Европейски Съюз, би трябвало да охраняваме нашите външни граници. Нашият метод на живот ще бъде застрашен, в случай че не вършим това. Ние сами би трябвало да решаваме, кой би трябвало да влиза в Европейски Съюз “, добави Курц. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР