Китай внася рекордни количества суров петрол от Русия, възползвайки се

...
Китай внася рекордни количества суров петрол от Русия, възползвайки се
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Китай внася рекордни количества суров петрол от Русия

Китай внася рекордни количества недопечен нефт от Русия, възползвайки се от по-ниската цена на съветския петрол, написа през днешния ден в. " Файненшъл таймс ".

Китайският импорт на съветски нефт през предишния месец е възлизал приблизително на 2,57 милиона тона дневно, подобрявайки върха, реализиран през май, демонстрират формалните данни на митническите управляващи в Пекин.

През първите 6 месеца на 2023 година Китай е внасял приблизително по 2,13 милиона тона петрол от Русия на ден при 1,88 милиона тона дневно от Саудитска Арабия.

От началото на съветската военна инвазия в Украйна, Москва продава на Пекин недопечен нефт на цени, които са по-ниски спрямо тези на останалите страни от петролния алианс ОПЕК+, показва " Файненшъл таймс ".

През юни цената на съветския петрол, импортиран в Китай, е била с 11 $ на барел по-ниска от тази, на която Саудитска Арабия е изнасяла черното злато за втората по величина стопанска система в света. Анализатори обаче показват, че съветската отстъпка е по-малка спрямо тази, която се предлага при вноса в Китай на недопечен нефт от Иран и Венецуела, защото формалните данни не включват тайните покупко-продажби, при които търговията с черното злато от Русия не е деноминирана в долари.

Китай внася рекордни количества съветски нефт, макар че стопанската система на азиатската страна се забавя, с цел да печели от по-ниската му цена и да усили износа си на петролни артикули, отбелязва " Файненшъл таймс ".

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР