Китай увеличава офертите си за доставки на газ чрез Силата

...
Китай увеличава офертите си за доставки на газ чрез Силата
Коментари Харесай

Китай поиска повече руски газ

Китай усилва офертите си за доставки на газ посредством Силата на Сибир, макар, че вътрешното търсене за него понижава. Фактът, че Китай желае повече съветско гориво, беше разгласен от Олег Аксютин, заместник-председател на борда на " Газпром ", думите му представени от РИА Новости.

„ Това демонстрира огромно търсене на съветски тръбопроводен газ на китайския пазар “, сподели той. Аксютин сподели още, че глобите и сложната икономическа обстановка единствено подтикват работата на Газпром. Той означи, че компанията продължава да извършва всички капиталови планове, като стимулирането на потреблението на газ в Русия е от изключително значение.

Аксютин счита, че възобновимите енергийни източници (ВЕИ) не са в положение да станат опция на обичайните в сложен стопански интервал. Той също по този начин счита, че главният бенефициент от енергийната рецесия в Европа са Съединените щати, които съумяха да усилят доставките на LNG за Европа, който е по-скъп от тръбопроводния газ. Аксютин добави, че търсенето на дълготрайни газови контракти в Европа пораства.



По-рано Алексей Милер, ръководител на борда на шефовете на " Газпром ", разгласи началото на проектирането на нов газопровод до Китай, който би трябвало да доставя гориво от Далечния изток до прилежащата страна.

Тази година доставките на съветски газ за Китай по тръбопровода „ Силата на Сибир “ би трябвало, в сходство с проекта, да доближат равнище от 15 милиарда кубически метра, което е веднъж и половина повече от 2021 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР