Китай скри от останалия свят изключително важна информация за епидемията

...
Китай скри от останалия свят изключително важна информация за епидемията
Коментари Харесай

Бивш шеф на разузнаването: Китай скри от останалия свят изключително важна информация за епидемията от новия коронавирус

Китай скри от останалия свят извънредно значима информация за епидемията от новия ковид и по тази причина би трябвало да дава отговор за измамата си, съобщи някогашен началник на английската работа за външно разузнаване МИ-6, представен от Ройтерс.

Джон Соуърс, началник на Секретната разследваща работа на Англия (МИ-6) в интервала 2009-2014 година, сподели, че би било по-добре отговорност да се търси от Китай, а не от Световната здравна организация (СЗО), съобщи Българска телеграфна агенция.

Вчера президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че ще спре финансирането за СЗО, която по думите му е разпространявала " дезинформацията " на Китай за вируса.

" В Америка има огромен яд поради това, което съгласно тях Китай е предизвикал на всички нас, а Китай се измъква от много огромна част от отговорността за появяването на вируса, за това, че изначало не се оправи с него ", съобщи Соуърс пред Би Би Си.

" Разузнаването е за това да се сдобиеш с информация, която други страни или играчи са скрили от теб. През декември и януари имаше къс интервал, в който китайците криеха това от Запада ", добави някогашният началник на МИ-6.

Китай се пробва да се възползва от рецесията с COVID-19, съобщи от своя страна почитан английски народен представител.

" Свидетели сме на много дейности от страна на китайската страна или китайски държавни компании, които наподобява се възползват от обстановката ", сподели пред телевизия " Скай " Том Тъджъндхет, ръководител на комисията по външна политика към Камарата на общините.

Той също по този начин изрази безпокойствие от решението на Тръмп да замрази американското финансиране за СЗО.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР