Китай ще положи още по-големи усилия да увеличи вноса и

...
Китай ще положи още по-големи усилия да увеличи вноса и
Коментари Харесай

Китай ще намали вносните мита и ще разширява достъпа до своите пазари

Китай ще постави още по-големи старания да усили вноса и да разшири пазарите си, съобщи през днешния ден президентът Си Цзинпин, представен от Агенция Франс Прес и Ройтерс.

Си сподели това в Шанхай при откриването на Международното ревю за импорт. " Вратата на Китай няма в никакъв случай да се затвори, тя ще се отваря от ден на ден ", сподели президентът пред задгранични водачи и персони като шефката на Международния валутен фонд Кристин Лагард и създателя на Майкрософт Бил Гейтс. Изложението се счита за китайския отговор на комерсиалната война, стартирана през юли от президента Доналд Тръмп, неудовлетворен от големия недостиг на Съединени американски щати в търговията с Китай.

Китай ще продължи да се отваря към света в сферите на образованието, телекомуникациите и културата и наред с това ще пази ползите на непознатите компании, сподели президентът. Ще бъдат въведени наказателни ограничения за нарушавания на интелектуалната благосъстоятелност, добави той.

Очаква се Си и Тръмп да се срещнат в края на месеца в коридорите на интернационален конгрес в Аржентина, припомня Агенция Франс Прес.

Миналата седмица към Китай бяха отправени апели да разшири достъпа до пазарите си. В публикация, оповестена в китайския щемпел, посланиците на Франция и Германия приканиха Пекин да подсигурява почтена конкуренция за задграничните предприятия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР