Китай продължава да налага правилата си за “нулев COVID и

...
Китай продължава да налага правилата си за “нулев COVID и
Коментари Харесай

Бунт избухна във фабрика за iPhone в Китай

Китай продължава да постанова разпоредбите си за “нулев Коронавирус ” и да слага избрани региони в локдауни, а през последните седмици изключително сериозна става обстановката във фабриката на Foxconn в Джънджоу. 
 Apple, iPhone 14, локдауните в Китай и лимитираното произвеждане на новите телефони

Ще се наложи ли да чакаме за нов iPhone

Точно преди Коледа

В началото на месеца се появиха клипчета, в които видяхме по какъв начин десетки чиновници прескачат оградите на фабриката, с цел да избягат от наложения върху предприятието локдаун. 

Припомняме, че чиновниците на Foxconn бяха задължени да останат във фабриката със седмици поради опасения, че могат да разнесат вируса. 
 Снимка 596168

Това е довело до всеобщо овакантяване на чиновници, след което Foxconn се е пробвала да притегли нови такива с обещания за по-високо възнаграждение, написа Bloomberg. 

Тази седмица обаче в Twitter се появи ново видео, от което излиза наяве, че обстановката във фабриката граничи с протест и има конфликти сред чиновниците и защитата. 

1/2 Breaking: Newly recruited workers in city in, try to break out of Foxconn as they say they are deceived. Foxconn didn't separate them from older employees who could be positive, and the contracts they were asked to sign are...
— Jennifer Zeng 曾錚 (@jenniferzeng97)
Става ясно, че Foxconn освен не е изпълнила обещанията за възнаграждението на новите чиновници, само че и ги е смесила с сегашни чиновници, които може би са инфектирани с COVID-19. 

Заради риска за здравето им и неспазения контракт, над 100 новоназначени лица са решили непосредствено да изоставен, при което се е стигнало до конфликти с много по-малобройната защита. 

Всичко това значи, че е доста евентуално тази Коледа доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да бъдат затруднени и лимитирани, като към този момент няма публични данни по въпроса. 
 Снимка 586649

Фабриката на Foxconn в Джънджоу създава половината от всички iPhone бройки в света и възпрепятстването на индустриалната активност може да даде мощно отражение надолу по веригата. 

Според осведомени източници Apple към този момент търси разновидности за изнасяне на производството в Индия, където се чака Foxconn да усили служащите си с до четири пъти през идващите две години. 
 iPhone 15 и може ли идващите телефони на Apple да са обли и от исполин
Завръща ли се облият iPhone

И с титанов корпус

За различни дестинации се спрягат Виетнам и Мексико, само че истината е, че тези промени не могат да се случат мигновено и по всичко проличава, че доставките на Apple ще бъдат нарушени. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР