Китай призовава страните от НАТО да се откажат от манталитета

...
Китай призовава страните от НАТО да се откажат от манталитета
Коментари Харесай

Китайският посланик в Русия: НАТО да коригира погрешните си възприятия и да изостави манталитета на Студената война

Китай приканва страните от НАТО да се откажат от манталитета на Студената война и да се въздържат от разширение на изток, съобщи в изявление за съветски медии китайският дипломат в Руската федерация Чжан Ханхуей.

„ Призоваваме НАТО да бъде в крайник с времето, да се вслушва в справедливите апели на страните от Азиатско-тихоокеанския район за мир и развиване, да поправя неправилните си усещания, да изостави манталитета на Студената война и да се въздържа от нахлуване в Азиатско-тихоокеанския район, " сподели дипломат Чжан.

Според китайския посланик Азиатско-тихоокеанският район е " територия на съдействие и развиване, а не шахматна дъска за геополитически игри ". Той акцентира, че Азиатско-тихоокеанският район е съумял да поддържа дълготрайно благополучие и непоклатимост, както и да сътвори „ азиатско-тихоокеанско знамение “ с помощта на взаимно почитание, намерено съдействие, взаимна полза, общи облаги “ и вярно разрешаване на разликите сред страните от района.

Посланикът обърна внимание на обстоятелството, че във все по-трудната интернационална конюнктура страните от Азиатско-тихоокеанския район " ценят мъчно извоюваните условия за спокойно развиване ". " Те осъзнават същинската цел и нездравословните последствия от разширението на НАТО в Азиатско-Тихоокеанския район. Те постоянно са поддържали стратегическа умереност и умишлено са поддържали мира и стабилността в района ", сподели дипломат Чжан, осведоми Българска телеграфна агенция.

„ Страните и жителите на района в никакъв случай няма да се съгласят с проектите на НАТО и други външни сили да „ сложат ръка “ в Азиатско-тихоокеанския район. 

Азиатско-тихоокеанският район е платформа за кротичък разговор, „ азиатско-тихоокеанска версия на НАТО “ и „ натоизация на Азиатско-тихоокеанския район “ не са добре пристигнали тук, заключи Ханхуей.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР