Китай призовава хората да носят маски и ръкавици, когато отварят

...
Китай призовава хората да носят маски и ръкавици, когато отварят
Коментари Харесай

Омикрон внесен в Китай с пощенски пратки?

Китай приканва хората да носят маски и ръкавици, когато отварят пощата си, изключително в случай че идва от чужбина. Причината е появили се опасения, че открития в Пекин случай на разновидността Омикрон на ковид може " да е импортиран " с пакет, дошъл от Канада.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 505
Властите дадоха обещание да засилят дезинфекцията на интернационалните пощенски колета и настояха пощенският личен състав, който работи с тях, да бъде изцяло имунизиран.

Предпазните ограничения се вземат по-малко от три седмици преди в столицата да бъдат открити Зимните олимпийски игри. В същото време няколко китайски града интензивно работят за потушаване на нови огнища на ковид.

" Сведете до най-малко пазаруването на артикули от чужбина или приемането на пощенските колета оттова ", прикани късно през вчерашния ден държавната телевизия Си Си Ти Ви в пост в обществените медии.

" Подсигурете отбраната си, когато получавате персонално пратките си и носете маски и ръкавици; при опция отваряйте пакетите навън ", се споделя още в известието.

Здравните управляващи споделиха, че инфектираният с Омикрон жител е отворил пакет от Канада, който е минал през Съединени американски щати и Хонконг. Според тях " не може да се изключи " опцията болестта да е била предала точно посредством този пакет.

Случаят насочва вниманието към въпроса какъв брой значима е " персоналната отбрана ", сподели Си Си Ти Ви.

Сходни оферти за методите за предаване на колета, и то освен от чужбина, насочи и Националната здравна комисия в формалния си акаунт в УиЧат. Предложенията на комисията бяха публикувани и от градските управляващи в Шанхай и Нанцзин.

Твърденията на Китай, че COVID-19 може да се предава посредством вноса на замразени артикули като месо и риба, не бяха потвърдени, а Световната здравна организация омаловажи този риск. Освен това Пекин използваше държавните медии, с цел да прокарва тезата, че вирусът е съществувал в чужбина, преди да бъде открит през 2019 година в централния град Ухан.

През последните седмици Китай се бори с ново внезапно повишаване на случаите на ковид в няколко града. Някои от инфекциите са със мощно заразния вид Омикрон. Днес Китай заяви за 127 нови локални случая с доказани признаци.

Държавните пощи през вчерашния ден разгласиха предизвестие, че интернационалните колета би трябвало да бъдат дезинфекцирани след идването им в Китай. Освен това пощенските чиновници, които обработват или доставят интернационалните колета, би трябвало да са имунизирани против ковид и да имат бустерни дози.

Китайските пощи поставят и стикери на интернационалните колета, с които припомнят на получателите им " навреме " да дезинфекцират тяхното наличие.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 505  Кампанията на Китай за Кампанията на Китай за " нулев Коронавирус " е подложена на тестване на фона на скок на случаите на Омикрон  Омикрон към този момент доминира в Египет Омикрон към този момент доминира в Египет  Заразените с COVID-19 в Монтанско се усилват, само че настанените в болница не Заразените с COVID-19 в Монтанско се усилват, само че настанените в болница не
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР