Китай представи тригодишен план за насърчаване на свързаната с метавселената

...
Китай представи тригодишен план за насърчаване на свързаната с метавселената
Коментари Харесай

Китай представи тригодишна стратегия за развитието на метавселената

Китай показа тригодишен проект за поощряване на свързаната с метавселената промишленост. Една от задачите му е да ускори интеграцията на новото потомство осведомителни технологии като изкуствения разсъдък, блокчейна, облачните калкулации и виртуалната действителност.

Съвместният проект на пет китайски министерства, в това число на Министерството на индустрията и осведомителните технологии, обгръща интервала от 2023 година до 2025 година В него са посочени пет съществени задания, измежду които да се изградят съвременни софтуерни и индустриални системи, да се насърчи 3D интерактивната индустриална метавселена, да се сътвори безвредна и надеждна система за промишленото ръководство.

Тригодишният проект има за цел метавселената да се трансформира във значим подтик за растежа на цифровата стопанска система, както и да се основат пет световни авторитетни компании и да се насърчат редица нови бизнеси, модели и форми в области като потреблението и публичните услуги. В дълготраен проект се планува да се направи огромен пробив в главните технологии, като потока на данни, генерирането на наличие, цифровите близнаци и др.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР