Китай представи нов национален план за действие в областта на

...
Китай представи нов национален план за действие в областта на
Коментари Харесай

Китай прие национален план за човешките права

Китай показа нов народен проект за деяние в региона на човешките права 2021 – 2025 година Той се състои от 8 елементи, които са свързани с стопанската система, обществото и културата, гражданските и политически права, околната среда, гаранциите за специфичните публични групи, образованието, присъединяване в световното ръководство и други тематики.

От 2009 година насам Китай е дефинирал три такива национални проекта. Според държавното управление " вследствие на това виталният стандарт в страната продължава да пораства, подсигуряват се правата на хората в разнообразни области и се усъвършенстват законовите гаранции ", заяви Радио Китай.

През март Европейският съюз, Съединени американски щати, Канада и Англия постановиха наказания на Китай поради нарушаването на правата на уйгурите. Пекин отговори като включи 10 европейски политици в черен лист, измежду които е и българският евродепутат Илхан Кючук.

Мерките на Европейски Съюз са ориентирани против четирима китайски държавни чиновници, на които ще бъде неразрешено да влизат в страните от блока. Един от тях е осъден и с блокиране на имуществото му под юрисдикцията на Европейски Съюз. Според страните от Европейски Съюз глобените държавни чиновници са виновни за „ съществени нарушавания на човешките права “ на представители на уйгурското малцинство.

Китай от дълго време търпи рецензии за затварянето в концентрационни лагери на над 1 милион уйгури и представители на други мюсюлмански общности в западния регион Синдзян. Пекин назовава тези лагери центрове за превъзпитание и образование и оправдава съществуването им с битката против екстремизма и тероризма.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР