Китай предлага нови мерки за ограничаване на времето, което децата

...
Китай предлага нови мерки за ограничаване на времето, което децата
Коментари Харесай

Китай предлага мерки за ограничаване на времето на децата пред телефоните

Китай предлага нови ограничения за ограничение на времето, което децата и младежите могат да прекарват на телефоните си.

Предложение, оповестено от Администрацията на киберпространството на Китай, най-големият интернет регулатор в страната, ще изисква всички мобилни устройства, приложения и магазини за приложения да имат вграден режим, който ще ограничи дневното време пред екрана до най-много два часа дневно ден, според от възрастовата група.
-->
Ограниченията, в случай че бъдат утвърдени, ще значат разширение на съществуващите ограничения, въведени през последните години, защото Пекин има за цел да ограничи времето пред екрана измежду децата и да понижи излагането им на „ нежелана информация “.

Съгласно проектоправилата, които са отворени за публично разискване до 2 септември, децата и младежите, употребяващи устройства в вторичен режим, ще виждат автоматизирано затваряне на онлайн приложенията, когато изтекат съответните периоди. Ще им бъде препоръчано и „ възрастово наличие “.

Никой под 18 няма да има достъп до екраните си сред 22:00 и 6 сутринта, до момента в който употребява режима.

Децата под осем ще могат да употребяват телефоните си единствено 40 минути дневно, до момента в който тези сред 8 и 16 г ще получат един час пред екрана. На младежи над 16 и под 18 години ще бъдат позволени два часа.

Всички възрастови групи ще получат увещание за отмора, откакто употребяват устройството си повече от 30 минути.

Доставчиците на мобилни интернет услуги също би трябвало интензивно да основават наличие, което „ популяризира главните социалистически полезности “ и „ изковава възприятие за общественост на китайската нация “, се споделя в плана.

Родителите ще могат да анулират рестриктивните мерки във времето, а избрани просветителни и незабавни услуги няма да подлежат на времевите ограничавания.

„ Интернет пристрастяването “ се обрисува като главен обществен проблем през последните години, пораждайки постоянно съмнителна от научна позиция и от време на време рискова промишленост от центрове за лекуване в жанр „ boot camp “.

Новите ограничения могат да съставляват провокации за софтуерните компании, които нормално се държат виновни за използването на регулациите. Предложението идва в миг, когато наподобява, че тежката, траяла с години регулаторна принуда против китайските софтуерни колоси е към своя край.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР