Китай предлага дългосрочни визи, за да привлече най-големите умове на

...
Китай предлага дългосрочни визи, за да привлече най-големите умове на
Коментари Харесай

Китай привлича с 10-годишни визи най-големите умове на планетата

Китай предлага дълготрайни визи, с цел да притегли най-големите мозъци на планетата. Те ще бъдат годни сред 5 и 10 години, заяви държавна медия.

На тях ще имат право водачи на софтуерни компании, бизнесмени, учени от търсените от стопанската система области.

Китай си сложи цели за икономическо и обществено развиване и дефинира набирането на специалисти от целия свят като основен фактор за постигането им.

При първичното оповестяване на желанието за визите Китай разгласи, че от тях ще могат да се възползват 50 хиляди чужденци.

Кандидатстването ще става онлайн, гратис е и отговорите ще бъдат получавани бързо, разгласи китайското държавно управление.

Одобрените ще могат да доведат в страната съпрузите/партньорите си и децата си.

През 2016 година Китай въведен система за оценка на чужденци, които биват класирани съгласно уменията им. Така управляващите се пробват в същото време да понижат броя на нискоквалифицираните чужденци в страната. Според критериите висшата класа чужденци включва нобелови лауреати, сполучливи спортисти на олимпийски игри, шефове на " международни известни колежи по музика и изкуства ".

Топ учени, ръководители на огромни финансови институции и професори от университети на високо равнище също са измежду мечтаните от Китай чужденци.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР