Китай поведе надпреварата за пускане на 5G ултрабърз интернет, изпреварвайки

...
Китай поведе надпреварата за пускане на 5G ултрабърз интернет, изпреварвайки
Коментари Харесай

Китай поведе надпреварата за разпространение на 5G ултрабърз интернет


Китай поведе конкуренцията за стартиране на 5G ултрабърз интернет, изпреварвайки Южна Корея и Съединени американски щати, сочи ново изследване. Тези три страни, както и Япония, са в първата – най-подготвена група страни. Във втората влизат европейски страни като Франция, Германия и Англия, а Сингапур, Русия и Канада са в третата група. Това сочат данните, събрани за американската асоциация на телекомуникационните оператори CTIA.

Китай дължи своята преднина на дейната държавна политика в тази тенденция, както и на интензивността на бранша, разяснява CTIA в официално съобщение. Големите компании са се заели с съответни дати, а държавното управление с отпущането на нужните честоти за операторите.

5G технологията е значим фактор за развиването на интернет технологиите и е считана от доста страни за стратегическа цел. Това докара в средата на март до блокиране от страна на Белия дом на враждебното изкупуване от страна на производителя на полупроводници на Broadcom със седалище в Сингапур на американската компания Qualcomm, като аргументът бе опасността за националната сигурност. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР