Китай отмени разрешителните за покоряване на Еверест заради коронавируса, съобщиха

...
Китай отмени разрешителните за покоряване на Еверест заради коронавируса, съобщиха
Коментари Харесай

Заради коронавируса: Китай затвори достъпа до Еверест

Китай анулира разрешителните за подчинение на Еверест поради ковид, оповестиха уредниците на експедиция, което се случва преди пролетния сезон на катерене на най-високия връх в света.

Китайските управляващи " ни осведомиха, че планината ще се затвори от северната страна ", съобщи за Агенция Франс Прес Лукас Фуртенбах от основаната в Австрия Furtenbach Adventures. Фуртенбах сподели, че ще реалокира своите 11 клиенти в Непал.

През предходната година по време на пролетния сезон, белязан от огромен трафик, рекордните 885 души стигнаха до върха. 644 от тях покориха Еверест от Непал и 241 от северната страна в Тибет, написа БГНЕС.

Непалската страна остава отворена към този момент, макар че някои оператори на експедиции са забелязали анулация и алпинистите са били помолени да показват 14-дневна история на пътуванията и медицински документи.

Туристическите зони в Тибет са затворени от януари, оповестиха от локалната туристическа работа. Китайската асоциация за алпинизъм в Тибет, която издава разрешителни за Еверест, не беше налична.

Друга компания, Alpenglow Expeditions, анулира проектите си, свързани с Еверест. " Съгласен съм с решението на Китай. Това е отговорно... Понастоящем не си коства с изкачването на планина да трансферира риска в базовите лагери, нито след завръщането си вкъщи ", съобщи в известие в сряда uf;mdkrsjd=

Някои компании в Непал също видяха отменяне. " Имахме резервации от 23 алпинисти, само че две групи към този момент са анулирани. Може да имаме единствено 8 до 10 катерачи тази година ", сподели Пасанг Тение Шерпа от Pioneer Adventure. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР