Китай обяви, че вече няма да признава британския национален (задграничен)

...
Китай обяви, че вече няма да признава британския национален (задграничен)
Коментари Харесай

Китай няма да признава британските паспорти на граждани на Хонконг

Китай разгласи, че " към този момент няма да признава " английския народен (задграничен) паспорт за жители на Хонконг, защото Англия е подготвена да отвори вратите си за милиони поданици на някогашната си колония.
„ От 31 януари Китай към този момент няма да признава така наречен BNO паспорт (British National (Overseas) passport) като документ за пътешестване и за идентичност и си резервира правото да предприеме по-нататъшни дейности ", съобщи представителят на външно министерство Жао Лиджиян.
Решението на Пекин пристигна след обещанието на английския министър председател Борис Джонсън да обезпечи дълготрайно леговище за жителите на Хонконг, които желаят да изоставен територията на административния регион, съобщи организация Фокус.
Притежателите на въпросния паспорт - завещание от ръководството на Обединеното кралство над Хонконг до 1997 година, от неделя ще могат да аплайват за престой и работя във Англия за период до пет години, което в последна сметка може да им разреши да изискат и гражданство.
 Twitter блокира акаунта на китайското посолство в Съединени американски щати Twitter блокира акаунта на китайското посолство в Съединени американски щати
Ръководителите на Twitter са блокирали акаунта на китайското посолство в Съединени американски щати, откакто разгласиха известие, обясняващо политиката на...
Досега BNO паспортите даваха опция за престой до 6 месеца без право на работа или уседналост.
Китай бързо реагира на „ хвърлената ръкавица ” и разгласи, че от 31 януари няма да признава тези паспорти.
Според Пекин, с този акт Лондон се пробва да трансформира огромен брой поданици на Хонконг във второкласни жители на Обединеното кралство.
Засега не е ясно, какво на процедура значи декларацията на Китай, само че се допуска, че това може да докара до повече ограничавания за притежателите на BNO паспорти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР