Китай обяви, че ще продължи да си сътрудничи с Русия

...
Китай обяви, че ще продължи да си сътрудничи с Русия
Коментари Харесай

Китай и Русия продължават с общите въздушни патрули, САЩ ще ги следи

Китай разгласи, че ще продължи да си сътрудничи с Русия във военната област и че двете страни възнамеряват взаимни стратегически патрулиращи интервенции. Официалният представител на Министерството на защитата на КНР, старши полковник Ву Киан, показа през днешния ден " Бялата книга за националната защита на Китай в новата епоха ", съобщи ТАСС.
Припомняме, че през вчерашния ден Министерство на защитата на Русия заяви, че с Китай са провели първия си взаимен въздушен патрул в Азия.
Южна Корея пък заяви, че е прихвала три съветски бойни самолета, нарушили въздушното й пространство. Сеул привика съветски посланик поради случая, а Москва през днешния ден разгласи, че това е било непланирано. Руски военнослужещ е обяснил пред южнокорейски представител на защитата, че самолетите, са " влезнали в регион, който не е бил плануван заради нередовност в устройство ".
Съединени американски щати ще следят обстановката със взаимния патрул на съветската и китайската авиация, обявиха от Пентагона.
Вашингтон ще наблюдава развиването на събитията заради обстоятелството, че за първи път съветски самолети на аерокосмическите сили и китайските военновъздушни сили реализират взаимни въздушни патрули в Азиатско-тихоокеанския район, оповестява СиЕнЕн, базирайки се на прес-секретаря на Пентагона Дейвид Истбърн.
Той означи, че Съединени американски щати " си сътрудничат тясно " с Южна Корея и Япония. Според Истбърн, Вашингтон " ще продължи да следи обстановката ".
БиБиСи разяснява, че първият взаимен въздушен патрул, включващ съветски и китайски самолети с далечни дистанции в Азиатско-тихоокеанския район, изпраща мощен сигнал за развиването на военните връзки сред Москва и Пекин.
Това съставлява голямо предизвикателство за американската тактика. Кошмарът във Вашингтон е все по-тясна връзка сред Русия и възходящ Китай, който наподобява, че ще надмине Съединени американски щати като софтуерна и икономическа мощ в идващите години.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР