Китай обяви, че ще премахне ограниченията за чуждестранни инвестиции в

...
Китай обяви, че ще премахне ограниченията за чуждестранни инвестиции в
Коментари Харесай

Китай даде свободен достъп на чужди инвеститори до 15 сектора

Китай разгласи, че ще отстрани рестриктивните мерки за задгранични вложения в някои браншове в следващ сигнал за отваряне на китайската стопанска система на фона на подготовката на азиатската страна за евентуална комерсиална война със Съединени американски щати, съобщи " Франс прес ".

Новите ограничения за облекчение на вложенията ще влязат в действие на 28 юли и ще се отнасят главно за автомобилната индустрия, земеделието , инфраструктурните планове и минната индустрия, заяви Китайската организация за икономическо обмисляне.

Тя разгласява " негативен лист ", който разпознава секторите, до които задграничните вложители нямат свободен достъп. Те са понижени от 63 на 48, като предпазени остават някои чувствителни области като културата и националната сигурност.

Новината за премахването на рестриктивните мерки идва след няколко други облекчения от началото на 2018 година Те бяха признати като знак за благосклонност на азиатския колос към Съединени американски щати и други западни страни, които постоянно упрекват Китай, че пречи на достъпа на фирмите им до китайския пазар.

Облекчения и ограничавания

Новият " негативен лист " отстранява рестриктивните мерки за собствеността на бензиностанции , в търговията със зърнени култури, инфраструктурните планове и електричеството . Той облекчава също по този начин вложенията в автомобилната индустрия, аеронавтиката и корабостроенето .

Отварянето на китайския пазар за задгранични вложения се случва в миг, когато двете най-големи международни стопански системи - Китай и Съединени американски щати - биха могли да наложат идната седмица вносни мита за десетки милиарди долари и натрупващите се страхове от унищожителна комерсиална война.

Във Вашингтон членове на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп обмислят също да лимитират китайските вложения и даже броя на китайски студенти в американските университети. Китай повтаря от няколко седмици, че не се стреми към комерсиална война, само че се зарича да отговори по симетричен метод при положение на американска комерсиална офанзива, напомня Агенция Франс Прес. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР