Китай няма да се откаже от сценария за използване на

...
Китай няма да се откаже от сценария за използване на
Коментари Харесай

Китай публикува „бяла книга“ за ситуацията в Тайван

Китай няма да се откаже от сюжета за потребление на мощ, в случай че мирното обединяване с Тайван се провали, Пекин си резервира правото да отговори на провокациите на последователите на независимостта на острова и външни сили, съгласно, оповестена от китайските управляващи, предава.

Документът, озаглавен „ Тайванският въпрос и казусът с повторното обединяване на Китай през новата епоха “, беше взаимно квалифициран и оповестен от Службата по въпросите на Тайван на Държавния съвет и Пресслужбата на Държавния съвет. „ Бели книги “ се разгласяват постоянно, с цел да се обясни политиката на Пекин по разнообразни въпроси.

„ Опитите за реализиране на самостоятелност на Тайван единствено ще тласнат острова в бездната на бедствието и ще причинят съществени вреди на тайванските сънародници. За да защитим общите ползи на китайската нация, в това число тайванските сънародници, ние би трябвало уверено да се противопоставим на разделянето и независимостта на Тайван, и поощряване на мирното обединяване на родината ", се споделя в текста.

Отбелязва се, че Пекин е „ подготвен да сътвори необятно пространство за спокойно обединяване, само че в никакъв случай няма да оставим място за разнообразни форми на сепаратистки действия за реализиране на самостоятелност на Тайван “.

Авторите на документа декларират, че делата на китайците би трябвало да се вземат решение от самите китайци, а тайванският въпрос се назовава вътрешен въпрос на КНР, „ засягащ ползите на Китай и националните усеща на китайския народ “. тях, решението на въпроса " не толерира никаква външна интервенция ".

" Никой не би трябвало да подценява мощната увереност, непоклатимата воля и огромната дарба на китайския народ да пази държавния суверенитет и териториалната целокупност. Ние сме подготвени да продължим откровено да се стремим и да поставяме старания за спокойно обединяване, само че не обещаваме да се откажем от потребление на мощ и опазване на опцията за приемане на всички нужни ограничения “, споделя още Пекин.

Властите на КНР настояват, че има доста малко последователи на независимостта на Тайван " и техните сепаратистки действия ". Мерките, които партията дава обещание да употребява против тях и вероятната външна интервенция, се споделя в документа, „ по никакъв метод не са ориентирани против тайванските сънародници “ и „ немирните средства ще бъдат подхванати като последна мярка в обстановка, в която няма различен избор. "

„ В случай, че протайвански сепаратистки сили или външни намесващи сили предизвикат, принудят или даже прекрачат алената линия, ще би трябвало да предприемем фрапантни дейности “, се споделя в бялата книга.

Ситуацията към Тайван ескалира след неотдавнашното посещаване на острова на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси, първото за ръководители на долната камара на Конгреса от 1997 година насам. Белият дом се разграничи от постъпката на Пелоси и разгласи " неизменност в политиката на " обединен Китай ".

КНР счита острова за своя провинция и постоянно се опълчва на всевъзможни контакти сред представители на Тайпе и сегашни публични лица, изключително високопоставени чиновници, или военни от страни, с които Пекин има дипломатически връзки.

Официалните връзки сред централното държавно управление на КНР и Тайван прекъснаха през 1949 година, откакто силите на Гоминдан, водени от Чан Кайши, победени в революция с Комунистическата партия на Китай, се реалокираха на този остров. Бизнес и неофициалните контакти с континентален Китай се възобновяват в края на 80-те години. От началото на 90-те години страните започнаха да контактуват посредством неправителствени организации - Пекинската асоциация за развиване на връзките през Тайванския проток и Фондацията за продан сред Тайпе.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР