Китай може да вдигне изтребители, които да пазят лидера на

...
Китай може да вдигне изтребители, които да пазят лидера на
Коментари Харесай

Китай вдига изтребители заради Ким Чен-ун

Китай може да вдигне изтребители, които да пазят водача на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен-ун, до момента в който лидерът на Северна Корея пътува до и от Сингапур за срещата с американския президент Доналд Тръмп на 12 юни.

Според представител на южнокорейското министерство на защитата военновъздушните сили на Китайската народноосвободителна войска са подготвени да поемат защитата на лидера на КНДР. " Ако Пекин ескортира Ким Чен-ун, той ще изпрати явен сигнал и към нас, и към нашите американски съдружници. Той е: Китай стои зад Пхенян ", сподели военният от Сеул, който изиска да остане неизвестен. Вчера се появи информация, че Ким Чен-ун ще пътува от родината си до мястото на срещата с Тръмп и назад (около 8000 километра) с брониран трен. Според данните лидерът на КНДР счита, че в случай че употребява аероплан, той ще бъде погубен.

Междувременно няколко медии оповестиха, че Тръмп ще организира по-малко диалози в коридорите на срещата на седемте най-развити стопански системи в света, която ще се организира в канадския курорт Ла Малбе през днешния ден и на следващия ден. Промените в програмата на президента са провокирани от срещата му с Ким. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР