Китай може да се възползва от кризата около Украйна и

...
Китай може да се възползва от кризата около Украйна и
Коментари Харесай

US генерал предупреди: Китай може да се възползва от кризата около Украйна

Китай може да се възползва от рецесията към Украйна и да напрани нещо „ провокативно “ в Азия, до момента в който Западът е фокусиран върху понижаване на напрежението с Русия, предизвести американски военачалник, представен от Агенция Франс Прес.

Руското разполагане на над 100 000 бойци по границата с Украйна провокира опасения във Вашингтон и други западни столици, че следва инвазия, съобщи ФАКТИ.бг.

Ген. Кенет Уилсбак, командващ военновъздушните сили на Съединени американски щати в Тихия океан, означи, че Китай е взел страната на Русия в рецесията, което слага въпроси за негови интервенции в Азия.

„ Китай следи ставащото в Европа и… може да се опита да направи нещо в Индо-Тихоокеанския регион… това основава безпокойствие “, сподели той, употребявайки различното име за Азиатско-Тихоокеанския район.

„ Имам своите безпокойства, че те могат да се възползват “, уточни генералът пред кореспонденти, говорейки в границите на авиоизложението в Сингапур.

„ Няма да се изненадам, в случай че те опитат нещо, което може да провокативно, с цел да видят по какъв начин реагира интернационалната общественост “.

Командването на ген. Уилсбак, което е основано в Хавай, би играло централна роля при вероятно експлоадиране на спор в района на Тихия океан, отбелязва Агенция Франс Прес.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР