Китай изстреля няколко ракети по време на безпрецедентни учения около

...
Китай изстреля няколко ракети по време на безпрецедентни учения около
Коментари Харесай

Китай изстреля ракети край Тайван по време на обучение

Китай изстреля няколко ракети по време на невиждани учения към Тайван. Ученията последваха визитата на ръководителя на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси в Тайван, който Пекин счита за част от своята суверенна територия, съобщи "Ройтерс ".

"Проблемите и разликите няма да бъдат позволени със мощ, съобщи на своя постоянна конференция Съветът по континенталните въпроси на Тайван.
Съветът сподели, че тези учения няма да трансформират обстоятелството, че Тайван и Китай не си принадлежат една на друга и прикани Комунистическата партия неотложно да спре да се пробва да сплаши Тайван. Той добави, че тайванският народ в никакъв случай няма да се поддаде на заканите. Съветът съобщи също по този начин, че счита, че Китай се пробва да изолира Тайван и да принуди интернационалната общественост да спре да поддържа острова.
"Тайван ще бъда нащрек за вероятни инфилтрации и психическа война ", добави тайванският държавен орган.

Тайванското министерство на защитата удостовери, че Китайската народноосвободителна войска е изстреляла "няколко управляеми ракети клас Дунфън ", които са паднали в морето североизточно и югозападно от острова през днешния ден следобяд локално време, съобщи ДПА.

Говорител на министерството сподели, че въоръжените сили на Тайван са наблюдавали изстрелването в действително време и са задействали системите за защита. Министерството осъди "това ирационално деяние, което подкопава мира в района ".
Китай сподели, че е направил високоточни ракетни удари в Тайванския проток като част от военни учения, които покачиха напрежението в района до най-високото му равнище от десетилетия, съобщи "Асошиейтед прес ".
Китай разгласи, че военните учения на неговия военноморски флот, Военновъздушни сили и други служби ще бъдат извършени в шест зони към Тайван, които Пекин счита за част от своята територия, която, в случай че се наложи, следва да бъде анексирана принудително.
Тайван през днешния ден анулира гражданските полети, само че към момента не е ясно какви ще бъдат последствията от китайските военни учения за доставките на процесори и други артикули, от които се нуждаят международните промишлености, показва "Асошиейтед прес ".
Китай подреди на корабите и самолетите да стоят настрани от зоната, в която се организират военните учения към самоуправляващия се остров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР